Hälsoboost 1 september

Träningsdag i Växjö

Välkommen på en dag med roliga träningspass, härlig gemenskap och god hälsosam mat - allt i en härlig utomhusmiljö på vackra Evedal i Växjö.

Det blir en blandning av högintensiv och lågintensiv träning och vi utmanar kroppen med allt från crossfitinspirerad träning, yoga och löpintervaller. Alla kan vara med efter sin egna förmåga.

Innehåll & program

Söndag 1 september

8.15 Välkommen

8.30-9.30 Rörlighet och Cirkelträning

Vi inleder dagen med en lite längre uppvärmning i form av rörlighet. Efter cirka 20 minuter när kroppen är väckt fortsätter vi med ett Cirkelpass med nytänkande kreativa övningar. Allt för att du ska få med dig ny inspiration på träningsövningar hem.

Instruktör: Hanna Carmvall

9.30-10.00 Meditation

Genom andetaget och medveten närvaro kan vi möta vårt inre - i stillhet fokuserar vi på det som är närvarande. Meditation bygger upp delar av hjärnan som bidrar till minne, medkänsla och introspektion. Regelbunden meditation kan förbättra ditt minne och din koncentrationsförmåga samt stärka ditt fysiska och psykiska välmående. Forskning visar även på följande effekter: minskning av migrän, sömnlöshet, tarmproblem, premenstruella störningar, panikångest, minskade halter av stresshormoner, lägre blodtryck och förbättrad cirkulation.

Instruktör: Louise Carmvall

10.00 Njut av en näringsrik frukost

 

10.30-11.00 Föreläsning; Kost

Vad behöver egentligen vår kropp för att överleva och vad behöver den för att presetera bra på träningen? Hanna pratar om vikten av bra mat i förhållande till att må bra och till att få resultat i träningen. Hanna ger konkreta tips på bra kost innan och efter träning.

Föreläsare: Hanna Carmvall

11.00-12.00 VÄLJ: Löpteknik och löpintervaller ELLER andningsövningar med bad

- Löpningen inleds med löpteknik och löpskolning för att träna på att få till ett naturligt löpsteg.
Därefter kör vi ett intervallpass. Vi delar upp gruppen efter nivå. (Du bör kunna jogga 4-5 km)

Instuktörer: Lovisa Ljung, Evelina Ljung & Hanna Carmvall

- Eller väljer du att hänga med Louise när hon ger en guidning i andningsövningarna Pranayama och Nadi Shodana i samband med bad i sjön.
Instruktör: Louise Carmvall

 

12.00  Lunch 

13.00-13.30 Överkropp deluxe

Med hjälp av kroppsvikt och ett miniband fokuserar vi i det här passet på överkroppen, där våra axlar, ryggar och armar är i fokus.  

Instruktör: Hanna Carmvall13.45-14.45 Yoga - Vinyasa

Klara tar dig med på ett härligt Vinyasaflöde som stärker kropp, sinne och själ. Vi arbetar oss igenom sol- och månhälsningar, coreflöde, rotationer och böjningar. Vi förenar andetag och rörelse för att bjuda in och frigöra energi. Passet avslutas med en avslappnande savasana. 

Instruktör: Klara Bigelius

15.00  Hälsosam eftermiddagsfika

15.30-16.30 Uppvärmning Shaking och därefter Teampass 

Shaking är en form av dynamisk meditation som rensar kroppen på tankar, stress, trauma och stagnation. Häng med och se vad som händer när du skakar på kroppen! 

Följt av shaking krämar vi ur de sista krafterna vi har i ett teampass. Med en kombination av funktionella rörelser, kroppsviktövningar och kanske till och med några kettlebell-svingar eller burpees, är detta passet utformat för att öka din uthållighet, styrka och kondition. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren kommer du få en härlig genomkörare som avslutning!

Instruktör: Hanna Carmvall

16.30-17.00 Sharing

Tacksamhet och närvaro är något vi alla kan få in mer i vår vardag.

Cirkeldelning kring dagen, vad tar du med dig från idag?

Praktisk information

Dagen kommer att spenderas utomhus på Lilla Hultvägen 9, Evedal Växjö.

Det kommer att finnas möjlighet till tält vid dåligt väder. 

Duschmöjlighet finns på Evedals camping (cirka 5 minuters gång ifrån).

Kommer du från annan ort så ligger Evedals vandrahem 1 km bort. Och annars finns det flera hotell i stan cirka 7 kilometer ifrån.

Pris

1 250 kr  (friskvårdsbidrag går att använda)

Inkluderar:

- Frukost, lunch och eftermiddagsfika

- T-shirt & goodiebag

Anmälan

Anmälan är bindande men inte personlig. Du kan överlåta din plats till någon annan om du skulle få förhinder.

Sista anmälningsdag 18 augusti

Ditt meddelande har skickats
Ett fel uppstod, meddelandet skickades inte.