Gravidträning Växjö - kurs

Gravidträning i Växjö

GRAVIDTRÄNING - PT SMALLGROUP

I den här kursen fokuserar vi på funktionell styrketräning med övningar för gravidkroppen och din blivande tid som mamma. I en härlig utemiljö - med tillgång till tak - bygger vi tillsammans upp styrkan både fysiskt och mentalt.

Mammaträningen sker i en liten grupp (4-6 personer) för individanpassad träning. Vi utgår alltid från dagsform då vi alla har olika bakgrund och kommit olika långt i vår graviditet. Övningarna och vikterna går att anpassa så att det ska passa alla. 

Vi arbetar framförallt med kettlebell, hantlar och gummiband men även vår egna kroppsvikt.

Anmäl dig genom att fylla i formuläret här på sidan.

Nästa kursstart:

Är inte satt än. Fyll i formuläret nedan så kontaktar jag dig.

Plats: Utomhus (med tak) på Lilla Hultvägen 9 Evedal

Antal tillfällen: 10 träffar 

Pris: 2 198 kr (friskvårdsbidrag går bra att använda)

Anmälan gravidträning

Ditt meddelande har skickats
Ett fel uppstod, meddelandet skickades inte.

Varför ska du träna under graviditet?

Många är osäkra på att göra fel, att skada sig, att skada barnet vid träning under graviditeten. 

Men all forskning visar att det bara är bra att träna och röra på sig när du är gravid. Då mår du bättre  och du kan också förbygga och behandla vissa graviditetsbesvär. Detssutom är det ett bra sätt att förebereda kroppen mentalt och fysiskt inför förlossningen. 

Vad ska du träna under graviditet?

Styrketräning är ett väldigt bra sätt att stärka kroppen fysiskt och mentalt inför kommande förlossning. Som blivande mamma ska du inte gravidträna för att komma i din absoluta toppform, utan snarare använda din styrketräning till att må bättre under graviditen och undvika  graviditetsrelaterade besvär som ryggsmärtor och problem med dålig hållning. Att tänka på gällande sin träning under graviditeten är att träna med medel intensitet och alltid utgå från sin dagsform. 

Övningar för säte/rumpa, ben, rygg och axlar är jättebra att prioritera. Detta för att ju större magen blir desto mer svank får vi och rumpmuskelaturen kopplas då lätt ur. Rygg och axlar stärks med fördel upp inför din blivande tid som mamma då du ska orka bära din bebis.