MAMMATRÄNING VÄXJÖ - KURS

Mammaträning i Växjö

MAMMATRÄNING I PT-SMALLGROUP

I en härlig utemiljö får du som nybliven mamma möjlighet att med rätt kunskap bygga upp din kropp igen efter graviditet och förlossning. Träningen är funktionell och målet är att göra dig stark, smidig och uthållig i din nya vardag som mamma.

Vi börjar med grundläggande övningar för att hitta aktivering i dina magmuskler och säte där vi ofta har tappat mycket kontakt under en graviditet. Därefter trappas träning upp och vi utmanar kroppen med styrka och kondition. 

Vi jobbar med egen kroppsvikt, gummiband och hantlar samt kettlebells. 

Träningen passar bra under första året innan barnet börja krypa och gå, så att de kan vara med i babyskydd eller vagn. Har du syskon får de gärna hänga med, tillgång till sandlåda och gungställning finns.

Du får alla passen nedskrivna så att du enkelt kan göra dem hemma. 

Nästa kursstart :

Tisdagen den 20 augusti kl 11.00

Plats: Utomhus (med tak) på Lilla Hultvägen 9 Evedal

Antal tillfällen: 8 stycken

Pris: 1299 kr (friskvårdsbidrag går bra att använda)

BOKA NU


Mammaträning fortsättningskurs
(du ska ha gått grundkursen eller likvärdigt på egen hand)

Har du kommit igång med träningen och vill avancera? Då är fortsättningskursen något för dig! Här fortsätter vi bygga upp kroppen med övningar som passar mammakroppen. Fler redskap läggs till än vid grundkursen och vi utmanar kroppen med mer kondition och flås.

Nästa kursstart: 

Tisdagen den 20 augusti kl 10.00

Antal tillfällen: 8 stycken 

Plats: Utomhus (med tak) på Lilla Hultvägen 9 Evedal

Din investering: 1 299 kr (går att använda friskvårdsbidraget)

BOKA NU

Mammaträning - bygga upp kroppen successivt

Det är viktigt att börja bygga upp kroppen successivt efter en graviditet och förlossning. Bäckenbotten tar tid att läka ihop efter att ha haft ett tryck på sig under lång tid. Vi ska därför fortsätta, precis som under gravidteten, att undvika hopp och stötar under de första sex månaderna. Snabba vridningar och löpning bör vi också vara försiktga med. 

Gyllene regeln!

Det tar nio månader att skapa liv - minst nio månader att återhämta sig!

Den regeln är lätt att glömma bort - men är så viktig att ha med sig! För att inte skada oss och få bakslag behöver vi bygga upp kroppen långsamt. Även fast många kvinnor tycker att det känns "ungefär"som vanligt när hon tränar, så behöver vi vara väldigt lyhörda på alla små signaler så att vi inte får bakslag. 

Bra övningar för mammaträning

Vi ska börja med att hitta/skapa lättare aktivering i bålen och hitta och träna upp vår kontroll av core. Lättare helkroppsträning med kroppsvikt och gummiband är jättebra att få i gång kroppen med utan att vi skapar att högt båltryck. 

"Med ont bäckene, på totalotränade ben och med en pratglad bebbe såg jag en annons om Hannas mammaträning. Okej då, tänkte jag - och det var en herrans tur! Hanna visste verkligen vad hon gjorde och jag känner mig verkligen starkare. Med starkare kropp kände jag mig också ännu tryggare i min nya roll som tvåbarnsmamma. På nätterna när jag står hukad över spjälsäng med vällingflaska i högsta hugg hör jag nu Hannas röst säga: ”Aktivera bålen och känn efter så att du spänner riktigt!”. Tack Hanna, för att du gett mig, min kropp och därför mina barn en fin start i tvåbarnslivet!"