Öppet vatten simning - att tänka på

Att simma i öppet vatten är underbart, men det finns några saker att tänka på.

När du ska simma open water bör du välja ett vattendrag där du inte stöter på vattenskotrar och båtar. Det bästa är att simma längsmed kusten och aldrig rakt ut mot öppet hav. Ett tips är att att ta fasta på ett avstång mellan två fasta punkter (landmärken), som du ska hålla dig mellan. Se till att du alltid simmar längsmed kusten och inte ut mot öppet hav. 

Värm upp en stund på land innan och börja lugnt när du hoppar i vattnet för att därefter öka intensiteten i simningen. Intervaller är ett bra sätt att lägga upp passet på. 

Trots att vattnet inte behöver vara så kallt, blir du efter ett tag ändå ganska nerkyld. Se till att byta om till torra kläder så snabbt som möjligt när du är färdig med ditt pass. Och ha gärna med dig en extra tröja och strumpor då fötterna oftast är väldigt kalla. 

Få i dig snabbt något varmt att dricka (värmer dig inifrån) och ett mellanmål för att fylla på med energi efter din simning.

PT Öppet vatten

Jag har simmat sedan barnsben och har tävlat i swimrun sedan 2016. Jag har varit med i VM i Swimrun och ställt upp i många lopp.

Med min erfarenhet kan jag därför komma med tips på hur du ska tänka när du ska börja träna och tävla i öppet vatten simning. 

På PT-passen går vi igenom öppet vatten-simteknik, navigering och annat som är bra att tänka på när du ska simma i öppet vatten. Jag är med dig i vattnet eller på en Stand Up Board.

Sim PT i Öppet vatten passar för dig som är nybörjare inom swimrun, öppet vattensimning och triathlon.

Pris:
Sim PT:  600 kr 

Sim PT-duo: + 150 kr /person 2 & 3

Tid:
55 min

Plats:
På Evedal

Medtag egen utrustning.

Öppet vatten Personlig träning

Jag vill boka PT Öppet vatten

Ditt meddelande har skickats
Ett fel uppstod, meddelandet skickades inte.